Talu lugu

DSC_0628

Hindreku talu ajalugu

Ei ole teada täpset aastat, millal Hindreku talu mõisalt välja osteti. Arvatavasti jäi see 19. sajandi teise poolde, kui talude päriseksostmist mõjutas kartuli hinna kujunemine. 1839. aastal kasvatati Põhja-Eestis alla kolmandiku mõisates kartulit. Tasapisi kartuli tarbimine kasvas (muutus söögina populaarseks ja anti ka luba sellest piiritust teha, mida mõisad hoolega ära kasutasid). Järvamaal olid head maad ja kartulikasvatus edenes. Mida kõrgem oli kartuli hind, seda rohkem talusid osteti, üks neist taludest oli ka Hindreku.

Tänaseks päevaks on kartuli ja köögivilja kasvatamine jätkuvalt au sees. Hindreku talu köök tarvitab võimalikult palju ise kasvatatud värsket köögi- ja puuvilja. Samuti on head suhted nii kohalike talu- kui jahimeestega.

Alates 2016. aastast oleme pühendunud turmismitalu arendamisele ja ürituste korraldamisele.